A gyermektragédiák hatékony kormányzati intézkedést követelnek. (2014. 01. 13.)

A Jobbik megdöbbenéssel fogadta az újabb kirívóan súlyos gyermekbántalmazási eset hírét! A Tápiószelén történt tragédia, a kétéves kislány halála is nagy valószínűséggel a súlyos fizikai behatás, egy „családon belüli erőszak” nyomán következett be. A gyermekvédelmi jelzőrendszer anomáliái, hiányosságai nem indokolják azt a hozzáállást, melyet egy másik esetről a kormányhivatal jelentése tartalmaz, eszerint nincs felelőse a szigetszentmiklósi brutális gyermekkínzásnak.

A családi tragédiák egyre gyakoribbá válását senki sem nézheti tétlenül. A társadalom elvárja a segítséget, főleg ha gyermekekről van szó, ahol a megelőző intézkedéseknek kell érvényesülni annak érdekében, hogy további tragédiák ne következzenek be.

Felszólítjuk a kétharmados Fidesz-kormány illetékes minisztériumait: a továbbiakban ne a rezsicsökkentés kommunikációjának tökéletesítésével foglalkozzanak, hanem tegyenek hatásos intézkedéseket! A törvények elrettentő erejű szigorítása révén megmenekülhetnek az esetleges későbbi áldozatok.

A Jobbik szerint ezek a tragédiák is azt támasztják alá, hogy a súlyos, életellenes, bizonyított, s főleg a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében vissza kell állítani a halálbüntetést.

Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Tags: