Jobbik és Szebb Jövőt demonstráció Zagyvarékason (2013. 05. 13)

Forgalomlassító demonstrációval tiltakozott a vidéken eluralkodó bűnözési hullám ellen a Jobbik és a Szebb Jövőért Egyesület. Szombaton Újszászon és Zagyvarékason várták a helyieket.

Délelőtt Újszászon, délután Zagyvarékason demonstrált a Szebb Jövőért és a Jobbik. A szigorú rendőri biztosítás mellett tartott demonstráció „Rendet a kistérségekben” címmel igyekezett felhívni a figyelmet a vidéken eluralkodó bűnözési hullámra. Baráth Zsolt a Jobbik parlamenti képviselője emlékeztetett arra, hogy Zagyvarékason tavaly 131 vagyon elleni bűncselekmény történt. Volt olyan eset, amikor közmunkások loptak gázolajat az önkormányzat udvaráról. A politikus számonkérte a cigányság integrációjára 1996- és 2008 között elköltött 120 milliárd forintot, majd ismét lemondásra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert. László Attila a Szebb Jövőért Egyesület elnöke cinkossággal vádolta a kormányt amiért nem tesz meg mindent a közrend helyreállításáért. A jelenlévők a beszédek után végigvonultak Zagyvarékason és félpályás forgalomlassító demonstrációval hívták föl a helyiek figyelmét akciójukra.