Szolnok TV, sajtótájékoztató.

2014-03-25 18:49:53

A Jobbik felszámolná a politikusbűnözést és feloldanák a közérdekkel ellentétes titkosításokat – mondta mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. A párt országgyűlési képviselőjelöltje arról is beszélt, hogy javítanák a közbiztonságot.

A Simon-üggyel kapcsolatban sok az összeesküvés elmélet, azért mert az illetékes szervek nem tájékoztatják megfelelően a közvéleményt – mondta Baráth Zsolt. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint rengeteg ehhez hasonló ügy van, amiről nem közöltek kellő információkat. A párt azonban nem titkolózna – mondta a politikus, majd hozzátette: nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat és a feloldanák a közérdekkel ellentétes titkosításokat. Többek között programjukban szerepel továbbá a kommunista vezetők közéletből való kizárása és elszámoltatása, a kommunista luxusnyugdíjak visszaszorítása, a privatizáció felülvizsgálata, a politikai álláshalmozás megtiltása, a politikusbűnözők elszámoltatása és a politikai döntésekért büntetőjogi felelősség bevezetése. Szinten a Jobbik programjának része a bűnözés visszaszorítása. Kormányra kerülésük esetén társadalmi vitát kezdeményeznének a halálbüntetésről. A rendvédelmi dolgozók számára életpályamodellt vezetnének be, bérezésüket pedig az európai átlaghoz kell közelíteni – zárta szavait Baráth Zsolt.

Tags: