Szolnok TV, sajtótájékoztató.

2014-03-18 17:17:39

Honnan lesz a Jobbik választási programjában meghirdetett elképzelésekre pénz? Erre a kérdésre adott válasz tájékoztatóján Baráth Zsolt a párt képviselőjelöltje. A politikus 10 pontban sorolta fel gazdasági elképzeléseiket.

Honnan lesz a választási programban leírtakra pénz? Ezt a kérdést tették fel a legtöbbször a Jobbiknak azóta, hogy olvashatók választási elképzeléseik. Baráth Zsolt tájékoztatóján elmondta: a programban megfogalmazottak 80 százaléka a jelenlegi költségvetési összegre épül. Mindezek mellett plusz bevételekre is szükség van. Az offshore cégeknek kifizetett támogatásokat visszavenné a Jobbik. Tervezik az államadósság újratárgyalását. A külföldi cégeknek nyújtott vissza nem térítendő támogatásokat megszüntetnék. A lakosság részére magasabb hozamot garantáló megtakarítást ígérnek. A Jobbik véleménye szerint a cigány integrációra eddig kifizetett milliárdok pazarlóak voltak, így azokat is megszüntetnék, a felzárkóztatást más módon oldanák meg. A Jobbik a jelenlegi 27 százalékos áfa helyett 20 százalékos, az élelmiszerekre 5 százalékos áfakulcsot ígér. Megszüntetnék a közpénzekből folytatott sikerpropagandát, és a közfeladatok magánirodákhoz kiszervezését. A Holocaust emlékközpont megépítésére szánt milliárdokat gyermekgyógyászatra költenék -mondta Baráth Zsolt.

Tags: