Tüntetők fogadták Bajnait Szolnokon (2013. 02.01.)

Lakossági fórumot tartott Bajnai Gordon Szolnok városában. A párt szolnoki alapszervezetének néhány tagja pár zagyvarékasi szimpatizánssal kiegészülve méltó módon köszöntötte a politikust - számol be az alapszervezet honlapja.

Bajnai Gordon a lakossági fórumát a tiszaligeti Garden szállóban tartotta. A szállodát a rendőrség nagy erőkkel védte, mivel az álnemzeti Fidelitas is tüntetést jelentett be a szálloda elé. Ezen utóbbiak a folyamatos sípolás és gágogás mellett annyira lojálisak voltak a bukott miniszterelnökkel szemben, hogy amikor a jobbikosok a helyszínre érkeztek, nem voltak hajlandók még a helyszínt sem megosztani velük, mondván, hogy az egészet ők foglalták le. A Jobbik tiltakozása így egy kicsit odébb, a rendőrségnek a helyszínen szóban bejelentett villámcsődület formájában valósult meg, de az igazoltatást még így sem kerülhette el senki.

Egyes értesülések szerint a libatolvaj fórumán mintegy 100-150 fő vett részt. Az előadó a szokásos módon szapulta a kormányt, mintha az országban kialakult helyzetről ő egyáltalán nem is tehetne. Ezt persze fordítva annak idején ő is megkapta a Fidesztől, így az álságos színjátékot egyetlen további szóra sem érdemes méltatni.

A jobbikos tüntetésen jelen volt Baráth Zsolt országgyűlési képviselő, aki Bajnai Gordont bukott miniszterelnöknek nevezte. Szerinte Bajnai cionista érdekeket képvisel csakúgy, mint 2008-ban, mikor válságba akarta vinni az országot. Hozzátette, azért is jöttek ki tüntetni a Jobbik nevében, mert katasztrofális a helyzet: hárommillió ember szegénységben és mélyszegénységben él, többen pedig e szint felé haladnak. A Jobbik ezzel szemben azt ajánlja: "a régi (2010-es) programból mindent meghagyunk, amit még nem sikerült megvalósítani és kiegészítjük a 2014-es választási programunkat olyan pontokkal, amit az idő és az események alakulása megkövetel: próbáljuk a 2014-es választásokon elsősorban azt képviselni, hogy a szociális katasztrófát, válságot és demográfiai válságot, mely erre az országra néz – megpróbáljuk megállítani" – fogalmazott Baráth Zsolt.

barikad.hu